Saturday, February 21, 2009

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΦΑΡΑΖΗΣ ΤΑΚΗΣ - 24 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΙΑΝΙΣΤΕΣ

Λιγα λογια για το CD :
Στις αρχές του μήνα κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Fagotto δύο μουσικά βιβλία με τίτλο «24 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για νέους πιανίστες», σε μεταγραφή από τον πιανίστα Τάκη Φαραζή. Τα βιβλία συνοδεύονται από CD που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Σείριος σε συμπαραγωγή με τις εκδόσεις Fagotto, και περιλαμβάνει τις πιανιστικές διασκευές της έκδοσης καθώς και ορισμένες ενορχηστρωμένες εκδοχές για μικρά μουσικά σύνολα.
Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου έγινε η παρουσίαση των βιβλίων και του CD στον ΙΑΝΟ. Την εκδήλωση προλόγισε ο Βασίλης Χατζηιακώβου του ΙΑΝΟΥ, λέγοντας πως η “συνάντηση” ενός μουσικού νεότερης γενιάς με ευαισθησία, που είναι ο Τάκης Φαραζής, με την ιδιοφυΐα του Μάνου Χατζιδάκι δεν είναι απλώς κάτι το μαγικό, αλλά αποτελεί και μια νέα εκπαιδευτική πρόταση.
Κατόπιν έδωσε το λόγο στον Νίκο Θερμό από τις εκδόσεις Fagotto, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη φράση “η ευαισθησία του Τάκη Φαραζή συναντά την ιδιοφυΐα του Μάνου Χατζιδάκι” και τόνισε πως η έκδοση των δύο βιβλίων και του CD είναι μια ιδιαίτερη μουσική εκπαιδευτική πρόταση που απευθύνεται στα πρώτα στάδια σπουδής του πιάνου τα οποία έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Ανέφερε επίσης πως αυτή η έκδοση αποτελεί την αρχή μιας σειράς που φιλοδοξεί να περάσει τους σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς στο χώρο της εκπαίδευσης.
Χατζιδάκις δια χειρός Τάκη Φαραζή στον ΙανόΣτη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Τάκης Φαραζής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση, μίλησε για την ιστορία της: «Οι διασκευές των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι ξεκίνησαν με καθαρά εκπαιδευτικό στόχο και προέκυψαν πολύ αυθόρμητα σαν μια ανάγκη μου να πλουτίσω το ρεπερτόριο στα μαθήματα που έκανα, χρησιμοποιώντας και ρεπερτόριο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, ανάμεσα στα κομμάτια από διάφορα είδη μουσικής που διαλέγω για τα μαθήματα». Είναι φανερή η ευαισθησία του Τάκη Φαραζή για τις νεότερες ηλικίες, στις οποίες το εκπαιδευτικό πρόβλημα και ιδιαίτερα στη μουσική, είναι δυστυχώς μεγάλο στην Ελλάδα. Κλείνοντας τόνισε πως η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σαν άκουσμα αλλά και η χρήση της σαν εκπαιδευτικό υλικό, αξίζει την καλύτερη θέση που θα έπρεπε να έχει στον πολιτισμό της χώρας μας.

Release Date : 02/2009
Tracks : 39
Covers : Full set
Bitrate : 320 kbps


==================================

p1p2

enjoy

No comments:

Post a Comment